Book review, movie criticism

Friday, January 3, 2020

Aneesh Chaganty, Searching (2018)


Aneesh Chaganty, Searching (2018)


  Αν μη τι άλλο, η «Αναζήτηση» είναι μια εντελώς πρωτότυπη ταινία. Το μοτίβο είναι γνωστό, η εξαφάνιση και η αναζήτηση. Και βέβαια δεν είναι Σβιάγκιντσεφ (θα το κάνω το σπόιλερ), η κοπέλα θα βρεθεί, ζωντανή.
  Και η πρωτοτυπία;
  Την ιστορία τη βλέπουμε μέσα από ένα υπολογιστή, με τα μηνύματα, τα βίντεο και τα βιντεομηνύματα. Ο πατέρας έχει αναπτύξει στο έπακρο το πατρικό ένστικτο μετά το θάνατο της γυναίκας του από καρκίνο, πριν λίγα χρόνια. Αυτό εξηγεί και την επιμονή του να ψάχνει για στοιχεία, μέσα από το λάπτοπ και από τους ιντερνετικούς λογαριασμούς της κόρης του. Και πρώτα πρώτα θα ανακαλύψει το σημείο της εξαφάνισής της, μια λίμνη όπου βρέθηκε το αυτοκίνητό της, χωρίς όμως η ίδια να είναι μέσα. Στη συνέχεια θα ανακαλύψει ότι στην εξαφάνιση της κόρης του ενέχεται η αστυνομικός που ανέλαβε εθελοντικά – αυτό τον έκανε να την υποψιαστεί - την υπόθεση για να καλύψει το γιο της. Όχι, δεν ήταν κανένας εγκληματίας ή διεστραμμένος, όμως οι κακές συγκυρίες τον οδήγησαν στο να διαπράξει την εγκληματική πράξη. Όμως η κοπέλα που έσπρωξε στον γκρεμό τελικά δεν πέθανε.
  Αξίζει να δείτε την ταινία για την πρωτοτυπία της. Έχει εξάλλου υψηλή βαθμολογία στο IMDb, 7,6. Μου τη σύστησε ο γιος μου, κάτι που δεν το συνηθίζει, την επομένη μέρα που μου μίλησε με ενθουσιασμό γι’ αυτήν ένας φίλος μου-πάλι η σύμπτωση. Έτσι αποφάσισα να τη δω.
  Και, να το πούμε κι αυτό, εδώ έχουμε μια ακόμη επιβεβαίωση ότι και μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού μπορεί να είναι πολύ καλή ταινία.
 

No comments: