Book review, movie criticism

Thursday, March 28, 2019

Sean Anders, Στιγμιαία οικογένεια (Instant family 2019)


Sean Anders, Στιγμιαία οικογένεια (Instant family 2019)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί ταινία με το ίδιο θέμα, την υιοθέτηση παιδιών. Με αρκετές πινελιές χιούμορ ο Sean Anders μας παρουσιάζει αρχικά το ζευγάρι, τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες, και μετά τη συμβίωση με τρία παιδιά, αδέλφια, που η Πρόνοια τα είχε πάρει από τη μητέρα τους η οποία ήταν ναρκομανής και γενικά ανίκανη να τα φροντίζει. Μέχρι τότε άλλαζαν τη μια μετά την άλλη θετές οικογένειες, όμως τώρα πρόκειται για υιοθεσία. Θυμάμαι ότι και η Μέριλιν Μονρόε (Joyce Carol Oates, «Η ξανθιά») είχε περάσει παρόμοια εμπειρία. Με διαταραγμένη μητέρα έζησε αρχικά σε ορφανοτροφείο και στη συνέχεια σε θετές οικογένειες.
  Και βλέπουμε τα παιδιά να συμβιώνουν με αυτό το ζευγάρι. Η υιοθεσία δεν έχει επικυρωθεί ακόμη από το δικαστήριο, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. 
  Ο Anders, πολύ έξυπνα, επέλεξε τρία παιδιά αντί για ένα, ώστε να δώσει την πιο πλατιά γκάμα των καταστάσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γονείς με υιοθετημένα παιδιά.
  Αξίζει σίγουρα να δείτε την ταινία, ιδιαίτερα αν έχετε υιοθετημένα παιδιά, σκοπεύετε να υιοθετήσετε, είστε υιοθετημένα παιδιά ή σκοπεύουν να σας υιοθετήσουν.

No comments: