Book review, movie criticism

Sunday, September 9, 2018

Alessio Maria Federici, Terapia di copia per amanti (Γιατρέ μου, κερατωθήκαμε 2017)


Alessio Maria Federici, Terapia di copia per amanti (Γιατρέ μου, κερατωθήκαμε 2017)
   

  Από την περασμένη Πέμπτη στους κινηματογράφους.
  Ξέρουμε για παντρεμένους που καταφεύγουν σε θεραπευτή για να λύσουν τα προβλήματά τους που συχνά τους φέρνουν στα πρόχειρα διαζυγίου, αλλά πρώτη φορά ακούμε (εγώ τουλάχιστον) για θεραπεία ζεύγους ερωτευμένων.
  Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε αυτόν τον τίτλο, πιθανό τον θεώρησε πιασάρικο, αλλά είναι άσχετος, κανείς τους δεν κερατώθηκε. Η γυναίκα a priori μια και ο άνδρας είναι παντρεμένος (ο γιος του που το ξέρει δείχνει κατανόηση). Η γυναίκα έχει το πρόβλημα. Δεν νοιώθει ευτυχισμένη στη σχέση, το μέλλον φαίνεται σκοτεινό. Αυτή είναι χωρισμένη, και έχει την έγνοια του δεκαεξάχρονου γιου της.
  Αλλά δεν έχουν μόνο αυτοί προβλήματα, έχει και ο θεραπευτής τους, με την νεαρή γκόμενά του, που είναι και πελάτισσά του ταυτόχρονα. Και βέβαια πολλά απολαυστικά επεισόδια έχουν να κάνουν με αυτό το γεγονός. Βυθισμένος καθώς είναι στην απελπισία, οι δυο ερωτευμένοι θα τον πάρουν αμέσως χαμπάρι στις συνεδρίες τους, και κάποια στιγμή η σχέση θα αντιστραφεί, με τον άντρα να του δίνει συμβουλές.
  Χαριτωμένη κωμωδία με απροσδόκητο χάπι εντ καθώς έχουμε να κάνουμε με Ιταλία, με το Βατικανό να στραβοκοιτάζει. Liebe über Alles.


No comments: