Book review, movie criticism

Saturday, September 15, 2018

Peter Segal, My fellow Americans (1996)


Peter Segal, My fellow Americans (1996)


  Απολαυστική σατιρική κωμική περιπέτεια.
  Και πάλι βλέπουμε κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας να είναι όχι ένας πρόεδρος των ΗΠΑ όπως στο «Olympus has fallen» του Antoin Fuqua και στο «London has fallen» του ιρανού , Babak Najafi, αλλά τρεις. Οι δυο είναι πρώην, ένας ρεμπουμπλικάνος και ένας δημοκρατικός, που έχουν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
  Προσπαθούν να μπλέξουν τον Τζακ Λέμον σε ένα σκάνδαλο για να απενοχοποιηθεί ο νυν πρόεδρος. Όμως αυτός κρατάει αδιάσειστα στοιχεία. Σύμμαχό του θα βρει τον πρώην πρόεδρο και αντίπαλό του, τον James Garner.
  Θα προσπαθήσουν να τους βγάλουν από τη μέση. Το ελικόπτερο που τους μεταφέρει θα ανατιναχθεί, αλλά αυτοί είχαν ήδη φύγει, μην ξέροντας ότι το σενάριο πρόβλεπε τη δολοφονία τους.
  Και αρχίζει η καταδίωξη. Θα συναντήσουν διάφορους όπως μια οικογένεια που ζει σε τροχόσπιτο και θα τους βοηθήσει, θα δούμε σκηνές από το «Τραίνο της μεγάλης φυγής», και φυσικά την γνωστή αμερικανιά, το κυνηγητό με τα αυτοκίνητα. Οι κακοί να είναι πάντα στο κατόπιν τους και καταφέρνουν να τους ξεφεύγουν μόλις την τελευταία στιγμή.
  Αλλά την παράσταση την κλέβουν οι διάλογοι, με τις μπηχτές για τους πολιτικούς. Πολύ τη χάρηκα αυτή την ταινία.
 
 

No comments: